sreda, 22. januar 2014

Feministični pevski zbor v nastajanju vabi k sodelovanju

Pozdravljena, pozdravljen!

Na področju zborovskega petja čutimo nenehno praznino, ki se kaže v odsotnosti antiseksističnega angažmaja. Na splošno je ogromno ljudskih pesmi prirejenih za zbor, polnih seksizma, ženske pasivnosti, neenakovrednosti in stereotipov. Zborovski pevci in pevke s petjem tovrstnih pesmi pritrjujejo stereotipom in reproducirarajo status quo. Poleg tega pa je tudi popularna, zabavna glasba seksistična, ženske postavlja v pasiven, neenakovreden položaj, jih objektificira in jasno spodbuja nasilje nad ženskami.

Zaradi vseh zgoraj navedenih razlogov smo se odločile ustanoviti feministični pevski zbor. Cilj tega zbora je petje pesmi, v katerih ni seksizma. V ljudskih pesmih in popularni glasbi želimo ženske opolnomočiti in jih postaviti v enakovreden in aktiven položaj. Na ta način bomo spreminjale že obstoječa seksistična besedila in pokazale, da se da delovati tudi drugače.

Želimo si pridobiti aktivne pevke in pevce, ki bodo s petjem, glasbenimi predlogi in/ali preoblikovanjem besedil pomagale/i soustvarjati pravičnejšo družbo, hkrati pevsko neprestano napredovati in se ob tem zabavati.

Zbor bo deloval proti seksizmu, nehierarhično in antikapitalistično. Spodbujal bo enakopravnost ter enake možnosti vseh, predvsem  žensk in manjšin.

IŠČEMO:
Resne pevke in pevce s pevskimi izkušnjami in/ali posluhom
Teoretičarke in/ali poznavalke glasbe
Skladateljice
Zborovodkinjo

VAJE:
So obvezne ob sredah ob 15:00 (o točni uri se dogovorimo skupaj) v Menzi pri koritu (AKC Metelkova mesto)

NASTOPI (cilj):
V Sloveniji in širše po Evropi

KONTAKT:
anja.kocman(at)gmail(dot)com
danijelazajc(at)gmail(dot)com

Ni komentarjev: