četrtek, 24. oktober 2013

Rdeče zore: sobota, 26. oktober 2013

S sobotnim programom zaključujemo posebno oktobrsko edicijo Feminističnega in queerovskega festivala Rdeče zore, ki je potekal v sodelovanju z 19. mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk v okviru skupnega projekta Rdeča zora nad Mestom žensk.


Celoten program si lahko ogledate na naši spletni strani. V soboto, 26. oktobra, vas vabimo vas na naslednje dogodke:



13.00, Mesarski most, Ljubljana
Ulična plesna predstava
ACT Women (Srbija): Moje telo, moje ozemlje 

Angažirana predstava se posveča ženskam, ki so preživele spolno zlorabo. Obravnava kompleksen proces, skozi katerega gredo zlorabljene ženske: od nasilne izkušnje do trenutka, ko se odločijo za prijavo policiji in si drznejo reči: »Za posilstvo ni nikoli kriva ženska; nasilnež je tisti, ki bi se moral sramovati.« 

Brezplačno


16.30, pred Menzo pri koritu, AKC Metelkova mesto
Performans
Ana Čigon (Slovenija): Drage dame, hvala













Drage dame, hvala je performans v nastajanju / spreminjanju, ki tematizira premajhno zastopanost žensk v umetnostni zgodovini in teoriji, umetnostnih institucijah in širšem kolektivnem spominu.

Performans je del Urbanih likovnih projektov, ki jih izvaja KUD Mreža. S podporo: Mestna občina Ljubljana (MOL) in Ministrstvo RS za kulturo (MK)

Brezplačno

18.00, Menza pri koritu, AKC Metelkova mesto
Predavanji in delavnica
Jasmina Husanović (BiH): Dvojni vidik skozi leče BiH: Uresničitev spoja feministične teorije in antikapitalistične kritike v praksi
Lilijana Burcar (Slovenija):
S strukturnim uničenjem socializma nazaj v kapitalistično barbarstvo: družbeno-ekonomski položaj žensk

Brezplačno


21.00, začetek v Menzi pri koritu, nadaljevanje v A-Infoshopu, AKC Metelkova mesto
Bralni performans
Bibliothèque Érotique (Nizozemska): Cesarstvo čutil
 











Mednarodni kolektiv Bibliothèque Érotique bo z branjem erotične proze (Henry Miller, Marquis de Sade, Audre Lorde, Anaïs Nin,...) prebujal in razvajal vaš voh, dotik, vid, okus in sluh – vaše čute in čutnost. S pomočjo članic in članov domače ekipe Rdečega cabareta bosta prostora zaživela v popolnoma novi, v stilu damskega bodouirja opremljeni podobi. Tri glavna vodila kolektiva Bibliothèque Érotique so soglasje, spoštovanje in užitek. 

Vstopnina za oba dogodka v Menzi: 7 €, 5 € (dijaki/nje, študenti/ke, upokojenci/ke, brezposelni/ne in gibalno ovirani/ne ob predložitvi dokazila ter samozaposleni/ne v kulturi).
Več o dogodku * Facebook


22.00, Menza pri koritu, AKC Metelkova mesto
Zvočni performans
chra & Cherry Sunkist (Avstrija): črna črna črna črna št.1














Zvočni performans se bo odvijal v popolni temi. Občinstvu ponuja zvočno izkušnjo, ki se zanaša na ušesa in domišljijo, ne na oči. Razgibana zvočna pokrajina dunajskih glasbenic združuje prvine popa, duba, minimalističnega tehna in ambientalne elektronske glasbe.

Vstopnina za oba dogodka v Menzi: 7 €, 5 € (dijaki/nje, študenti/ke, upokojenci/ke, brezposelni/ne in gibalno ovirani/ne ob predložitvi dokazila ter samozaposleni/ne v kulturi). Podpora: Mestna občina Ljubljana (MOL) - Oddelek za kulturo
Več o dogodku * Facebook

Zvočnemu performansu bo sledil DJ program "Kein spass, bitte!" z DJane Vaservaga & DJ Augenmasom (Slovenija), ki bosta priskrbela elektro glasbo, sirski tehno in Youtube ekstravaganco.


 
Vse dogodke razen performansa Ane Čigon je podprla Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo.

Ni komentarjev: