ponedeljek, 14. november 2011

Vabilo na predavanje o Rdečih zorah - petek, 18.11. ob 10.00 na FDV-ju

Vabljene, vabljeni

na predavanje Tee Hvala o feminističnem in queerovskem festivalu Rdeče zore, ki od leta 2000 poteka v AKC Metelkova mesto v Ljubljani.

Tea Hvala, ena od organizatork festivala, je v svojem magistrskem delu iz antropologije spolov Rdeče zore obravnavala kot eno redkih neakademskih feminističnih javnosti v Sloveniji. Lani je uredila zbornik intervjujev Rdečke razsajajo!, v katerem nekdanje in sedanje organizatorke festivala razpravljajo o samoorganiziranem kolektivnem delu, o značilnostih feminističnih javnosti, o prednostih in slabostih uvoženega pojma „queer“ ter o seksizmu in homofobiji, ki zaznamujeta tako alternativne javnosti kot uradni politični in medijski diskurz v Sloveniji. Predavanje bo popestrila projekcija fotografij s preteklih edicij festivala Rdeče zore.

Predavanje bo potekalo v okviru predmeta Študije spolov (smer Kulturologija) ga. Alenke Švab v petek, 18. novembra 2011 ob 10.00 v predavalnici št. 14 na Fakulteti za družbene vede.

1 komentar:

Krvava Meri pravi ...

Tea, rada bi pohvalila tvoje predavanje na faksu. :) Res je bilo v užitek poslušati s kakšnim žarom in veseljem govoriš o projektu. Izjemno poučno in simpatično.

Pozdrav,

KM