ponedeljek, 18. februar 2008

RDEČE DELAVNICE OD 5. DO 8. MARCA!

Sreda, 5. marec 2008

12.00 - 16.00, KUD Mreža studio (stavba Pešci)

Računalniška delavnica / The GenderChangers

Donna Metzlar (Nizozemska): Kratki tečaj iz strojne opreme

Na tečaju bomo razstavile in ponovno sestavile računalnik. Razjasnile si bomo računalniški žargon, besede kot so: port, plug, bus, interface, PCB, kartica, procesor, spomin, shramba, cache, master, slave in BIOS. Udeleženke ne potrebujejo nobenega predznanja ali izkušenj.

Brezplačno. V angleščini. Samo za ženske. Prijave zbiramo do 2. marca na naslovu rdece.zore@gmail.com (Zadeva: Tečaj o strojni opremi).

*

14.00 – 17.00, Klub SOT-24,5

Umetniška šiviljska delavnica

Helen Terry (Velika Britanija / Nizozemska): Iznajdljiva moda

Helen Terry, strastna »naredi-sama« oblikovalka, izkušena v tehnikah reciklaže, bo udeleženkam pomagala osvežiti staro garderobo. Prinesite stare obleke in jih rešite pred žalostno usodo z barvami, šablonami, našitki in drugimi izvirnimi dodatki.

Brezplačno. V angleščini. Za vse. Prijave sprejemamo do 2. marca na naslovu rdece.zore@gmail.com (Zadeva: Iznadljiva moda)

*

*

*

Četrtek, 6. marec 2008

12.00 - 16.00, KUD Mreža studio (stavba Pešci)

Računalniška delavnica / The GenderChangers

Donna Metzlar (Nizozemska): Delavnica o zasebnosti in varnosti

Na delavnici bo prikazano, kako podatki potujejo po internetu in kako enkripcija, ključi (PGP, Enigmail plug-in za Thunderbird), certifikati (CACert) in aplikacije za anonimnost kot sta Tor in Privoxy ščitijo vaše podatke pred radovednimi očmi.

Brezplačno. V angleščini. Samo za ženske. Prijave sprejemamo do 2. marca na naslovu rdece.zore@gmail.com (Zadeva: Delavnica o zasebnosti in varnosti).

*

12.00 – 16.00, dvorišče pred Menzo pri koritu

Avtomehanična delavnica

Ksenija Glavač (Slovenija) bo predstavila osnove avtomehaničnih popravil in pokazala, kako zamenjati gume, olje, žarnice, varovalke…

Brezplačno. V slovenščini in angleščini. Samo za ženske. Prijave sprejemamo do 2. marca na naslovu rdece.zore@gmail.com (Zadeva: Avtomehaničarke).

*

14.00 – 17.00, Klub SOT-24,5

Umetniška šiviljska delavnica

Emeli Röndahl (Švedska): Krvave norme

Šiviljska delavnica nagovarja absurdno »ljudsko obrt« heteronormativnega nasilja. Nevidno bolečino spreminja v vezenine v obliki ran. V tej queer »švicfabriki« z lakom, lasmi, sukancem, barvami, lepilom in blagom proizvajamo ranjene našitke, podplut street art in folklorne rane.

Brezplačno. V angleščini. Za vse. Prijave sprejemamo do 2. marca na naslovu rdece.zore@gmail.com (Zadeva: Krvave norme).

*

18.00, Ženska svetovalnica (Langusova 21, Ljubljana - Vič)

Delavnica o preprečevanju izgorelosti

Zoe in Sunčica, Žene na delu (Srbija): Feministična politika skrbi

Delavnica je namenjena svetovalkam, ki delajo na SOS telefonih, v ženskih centrih, svetovalnicah in varnih hišah, torej tistim, ki delajo z ženskami in dekleti (pa tudi z otroki), žrtvami različnih oblik nasilja. Delavnica temelji na prepričanju, da imamo pri tako pomembnem socialnem delu odgovornost najprej do sebe: aktivno in zavestno moramo skrbeti tudi za lastno duševno zdravje in varnost.

Brezplačno. V srbskem ali angleškem jeziku (odvisno od želja udeleženk). Samo za ženske. Število udeleženk je omejeno. Prijave zbiramo do 2. marca na naslovu: rdece.zore@gmail.com (Zadeva: Burn-out).

*

*

*

Petek, 7. marec 2008

12.00 – 16.00, KUD Mreža studio (stavba Pešci)

Računalniška delavnica / The GenderChangers

Urška Merc (Slovenija / Nizozemska): HTML / CSS delavnica

CSS (Cascading Style Sheets) je preprosto sredstvo za spreminjanje izgleda spletnih dokumentov, ki se izogne spreminjanju njihove strukture. Deluje tako, da loči vizualne oblikovne elemente (fonte, barve, robove, velikosti, ozadja itd.) od strukturne logike spletne strani in tako omogoča poigravanje z obliko brez strahu, da se zruši struktura vsebine.

Brezplačno. V angleščini. Samo za ženske. Prijave zbiramo do 2. marca na naslovu rdece.zore@gmail.com (Zadeva: CSS delavnica).

*

12.00 – 16.00, [A] Infoshop

Delavnica poetičnega recikliranja e-odpada

R.G. Gözüm (Turčija): Poezija odpadlih tipkovnic

Na delavnici vas bo borka za človekove pravice, snemalka, video umetnica in VJ-ka R.G. Gözüm poučila o težavah, ki jih povzroča e-odpad, vam pojasnila, kaj e-odpad je, in vam predstavila različne metode recikliranja e-odpada. Potem bomo z izvijači preučile anatomijo starih tipkovnic in jih spremenile v reciklirano, dobesedno žarečo poezijo.

Brezplačno. V angleščini. Samo za ženske. Prijave zbiramo do 2. marca na naslovu: rdece.zore@gmail.com (Zadeva: Recikliranje e-odpada).

*

14.00 – 17.00, Klub SOT-24,5

Drugi del umetniških šiviljskih delavnic

Emeli Röndahl (Švedska): Krvave norme

Helen Terry (Velika Britanija / Nizozemska): Moda iznajdljivih

*

16.00 – 18.00, Klub Tiffany

Pirsing delavnica

Kaamala (Slovenija) nudi svetovanje in možnost pirsanja.

V slovenščini in angleščini. Za vse. Pristojbina po dogovoru (priporoča okrog 10 €). Število udeleženk in udeležencev je omejeno. Prijave do 3. marca na telefon 031 487 238 ali naslovu kaamala7@gmail.com

*

*

*

Sobota, 8. marec 2008

12.00 – 16.00, KUD Mreža studio (stavba Pešci)

Računalniška delavnica / Žene na delu

Majda Puača in Milica Gudović (Srbija): Delavnica o programskih aplikacijah Drupal in Joomla

Drupal je odprtokodna programska oprema, ki omogoča individualno ali skupinsko uporabo orodja za objavljanje, upravljanje in organiziranje skupnostnih spletnih portalov, forumov, korporativnih spletnih strani, blogov, resursnih direktorijev itd. Joomla CMS je večnamenska odprtokodna aplikacija za ustvarjanje spletnih strani. Z njo lahko brez vsakršnega oblikovalskega in programerskega predznanja ustvarite svojo lastno spletno stran. Na delavnici bo predstavljeno njeno delovanje, instaliranje na vaš računalnik in delo s preprostimi primeri sistemov.

Brezplačno. V angleščini. Samo za ženske. Prijave zbiramo do 2. marca na naslovu rdece.zore@gmail.com (Zadeva: Drupal / Joomla).

*

12.00 – 16.00, [A] Infoshop

Drugi del delavnice poetičnega recikliranja e-odpada

R.G. Gözüm (Turčija): Poezija odpadlih tipkovnic

*

14.00, Klub SOT-24,5

Pogovor / Delavnica

Noha Ramadan (Avstralija / Nizozemska): Telo kot prostor akcije

Avstralska performerka, filozofinja in ulična aktivistka bo konceptualizirala telo kot sredstvo in prostor taktičnega uličnega aktivizma, ki z nepričakovanim, nenavadnim in »neumestnim« gibanjem lahko pretrese in zmoti vnaprej določene pomene javnega prostora – in telesa. Na željo udeleženk in udeležencev se bo pogovor spremenil v pripravo na dejansko ulično akcijo.

Brezplačno. V angleščini. Za vse. Predhodna prijava ni potrebna, zaradi prostorskih omejitev je najava vseeno priporočljiva. Naslov: rdece.zore@gmail.com (Zadeva: Telo kot prostor akcije).


Ni komentarjev: