četrtek, 12. april 2007

SMEJ SE GLASNO! Poziv k sodelovanju za avtorice stripov

Mesto žensk in revija Stripburger nagovarjata stripovske avtorice:

Smejmo se glasno! Takrat, ko se prepričujemo, da je ta svet najboljši med vsemi možnimi svetovi. Smejmo se resničnosti, ki jo prežema navidezni smisel, kajti smeh odkriva nesmisel, moti in odpira možnosti za spremembe. Lahko je burkast, grozljiv, tih, ciničen, samoironičen, sarkastičen, provokativen, plehek, grohoten, pritajen, zahrbten, odkrit ali nelagoden; ko ga slišimo, se nam zamajejo tla pod nogami.

Programsko izhodišče 13. mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk predstavlja tema 'humor'. Humorja ne želimo zgolj 'kartirati' po vrstah (družbeno-kritični, črni, nacionalni, samoironični, fantastični, gender-specifični ipd.), ampak ga povezati z aktualnimi družbenimi in političnimi funkcijami. Oba – humor in umetnost – namreč dovoljujeta, da se izreče in udejani 'nedovoljeno'. Predstavljata nepogrešljivi komunikacijski kod za (potencialno) konfliktne in kočljive teme, hkrati pa prav skozi to poigravanje ohranjata navidez neizbežni status quo.

Smejmo se, četudi kaj ni smešno in se druge ne smejijo! Zahtevajmo, iščimo in najdimo humor in umetnost, čeprav se zdi, da so ostali samo še gospodarji in hlapci, tajnice in direktorji, naši in njihovi, zbiralci točk zvestobe, rezki osvežilci zraka, vojne za mir in virtualni denar. Če bodo naš smeh osmislili, se smejmo dalje. Smejmo se smislu našega smeha.

Tematski blok 46. številke revije Stripburger, ki nastaja v sodelovanju z Mestom žensk, bo namenjen predstavitvi avtoric, ki v svojih delih skozi prizmo humorja obravnavajo družbeno kritične in druge aktualne teme.

Vse, ki vas sodelovanje zanima, pošljite svoja dela (do pet črno-belih A4 strani – v primeru, da bi rade poslale strip v barvah, nas prej kontaktirajte) do 10. avgusta 2007 na elektronski naslov: burger@mail.ljudmila.org


Stripburger: www.stripburger.org

13. Mednarodni festival sodobnih umetnosti - Mesto žensk, 3. - 13. oktober 2007 www.cityofwomen.org

Ni komentarjev: