sobota, 3. februar 2007

FEMFEST ZAGREB - POZIV

FEMFEST – ZAGREBŠKI FEMINISTIČKI FESTIVAL


Zagreb, SC, 10.-12. svibnja (maj) 2007.


Poziv za sudjelovanje u umjetničkom dijelu FemFest-a (Feminističkoga festivala)


Drage i dragi,


obavještavamo Vas da Femfest kolektiv organizira drugi po redu FemFest - Feministički festival, koji će se održati u Zagrebu, od 10. do 12. svibnja 2007.godine u prostorijama SC-a. Ovogodišnji će se umjetnički dio FemFest-a pozabaviti konceptom community art-a i tako pribliziti problemu zajednice. Zanimljivi će nam biti i radovi vezani uz temu Sloboda u privatnom i javnom budući da je to tema ovogodišnjega simpozija kao dijela festivala.


Prijavu s e-mail adresom, osobnim podacima, opisom rada, tehničkim specifikacijama i brojem sudjelovatelja/ica treba poslati najkasnije do 10. travnja 2007. god. na ispod navedenu e-mail adresu. Također, svi ostali upiti su više nego dobrodošli.


Femfest - feministički festival uključuje:

-međunarodni simpozij Kategorički feminizam: Sloboda u privatnom i javnom (10. i 11. svibnja 2007.)

-okrugli stolovi (10.i 11. svibnja 2007.)

-kulturna i umjetnička događanja (tijekom svih triju dana festivala).


Kontakt e-mail adresa: femfest_art@yahoo.com


S kolegijalnim pozdravima,

FemFest kolektiv


* * * * * * * * * * *


Poziv za sudjelovanje

u umjetničkom dijelu FemFest-a (feminističkoga festivala) 2007.

Zagreb, SC, 10.-12. svibnja 2007.


FemFest i u ovogodišnjem izdanju ima potrebu propitati ustaljene predodžbe o umjetnosti i otvoriti mogućnosti za nove i drugačije pristupe u njezinom razumijevanju.


Ove se godine radi toga približavamo konceptu community art-a i naglasak stavljamo na specifične lokalne probleme – probleme zajednice. Community art kao koncept umjetnosti naglašava procesualnost i istraživanje umjesto gotovih rezultata; povezuje umjetnost i svakodnevnicu, nudi umjetnost kao medij i jezik društvene komunikacije, spaja teoriju, aktivizam i umjetnost te dovodi u pitanje »elitističke« predodžbe umjetnosti.


Ovakav pristup umjetnosti zapravo omogućava propitivanje njezine moći i odgovornosti koju ona ima u odnosu na društvo tj. njezinu društvenu ulogu. Uvođenjem se teme zajednice u umjetnost propituje njezino mjesto u zajednici, odnosno njezina sposobnost komunikacije za zajednicu i o zajednici. Umjetnost je, svojim različitim formama i sadržajima, bila i jest sastavni dio feminističke teorije i prakse te jezik i medij kojim se komuniciraju preokupacije feminizma. Upravo je stoga spoj aktivizma i teorije kroz umjetnost onaj trenutak u kojem se feminizam i community art posebno susreću. Baš na taj zanimljivi susret i njegovo propitivanje posebno želimo fokusirati pažnju u ovogodišnjem programu Festivala.


U tom nas smislu prije svega zanimaju radovi vezani za mogućnost komunikacije kroz angažiranu umjetnost, odnosno njezinu sposobnost da ostvari transkulturnu i transgeneracijsku komunikaciju, kao i komunikaciju među različitim društvenim grupama, klasama, (ne)identitetima i sl. Upravo radi svega navedenoga, a uz koncept community art-a, zanimljivi će nam biti i radovi koji će, ukorak s temom ovogodišnjega simpozija FemFesta, propitivati poziciju Slobode u privatnom i javnom.


Radovi mogu biti na različitim jezicima, žanrovima i medijima (glazba, film, vizualne i performativne umjetnosti, multimedija, književnost i druge umjetnosti).


Prijavu radova, tehničke specifikacije s cjelokupnim troškovnikom treba poslati do 10. travnja (aprila) 2007. na našu e-mail adresu femfest_art@yahoo.com.


Više informacija o FemFestu 2007. možete naći na našoj web stranici www.femfest.net.


Ni komentarjev: